Terminaatori «Loomade farm» on taaskord Elmari TOP 10 tipus

Ele Adamson
, Raadio Elmar tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Postimees

Terminaatori singel «Loomade farm» on Elmar TOP 10 Eesti lugude edetabelis olnud juba 13 nädalat, sel nädalal on lugu taas tabeli kõige kõrgemal postitsioonil. Jaagup Kreem andis intervjuu raadio Elmar Sõprade Klubi uudiskirjale. Kreem rääkis, et tähistada tasub kõike, eriti aga sõprust ja armastust!

Mida tähendab Sinu jaoks sõprus?

Nii mõnedki teadjamehed on sõpruse kohta öelnud palju ilusaid mõtteteri ja püüdnud lahti mõtestada seda, kes ikkagi on tõeline sõber. Minu jaoks on õige sõber see, kellega koos võid olla sina ise. Õige sõber on mõtteis alati sinu kõrval. Tingimusteta.

Millised on Sinu kõige tugevamad ja nõrgemad omadused sõbrana?

Loodan väga, et mul sõbrana polegi ühtegi nõrka omadust. Vähemalt ma tahaksin nii mõelda. Oma tõeliste sõprade jaoks olen alati olemas, ükskõik kui kaugel ma neist ka parasjagu ei viibiks.

Kas Sul on sõpru, kes pole muusika või loomingulise keskkonnaga üldse seotud?

Jah, mul on sõpru, kes pole muusikud ega loomeinimesed.  Ausalt öeldes mu kõige pikaajalisemad sõbrad, kellega teismelisest peale oleme üles kasvanud, tegelevad täiesti teistes valdkondades ja meid ühendavad ka hoopis muud huvid ja hobid.

Kas Sa näitad oma muusikat ka sõpradele? Annavad nad Sulle nõu? Võtad Sa neid kuulda?

Mu sõbrad on alati esimesed, kes kuulevad mu uusi lugusid. Kuna nad on mu vastu ausad (vahel kostitavad mind päris valusa tõega), siis nende arvamus ja nõu läheb mulle alati korda. Ma analüüsin põhjalikult seda, mida nad ütlevad ja siis...... teen ikka kõik nii, nagu heaks arvan.

Kas on võimalik muusikat luua ka inimestega, kellega Sa pole tuttav? Või on siiski vajalik sõprus, teineteise mõistmine?

Kindlasti on võimalik luua muusikat inimestega, kes pole su sõbrad. Maailmas on väga palju laulukirjutajaid ja produtsente, kes omavahel pole isegi näost näkku näinud ja kogu loomeprotsess toimub üle interneti, kuni uus lugu valmis. Mina õnneks nende hulka ei kuulu ja saan luua vaid nendega koos, keda tean, tunnen ja usaldan.

Mida raadio Elmar Sulle tähendab?

Raadio Elmar on mu väga suur sõber. Ja mitte ainult minu, vaid kõigi Eesti muusikute jaoks. See on ju ainus Eesti raadiojaam, mis on pühendunud täielikult ainult Eestis loodud muusikale. Ilma Elmarita oleks väga keeruline uut (ja ka vanemat) muusikat kuulajateni tuua. Ja tean, et ka Eesti raadiokuulaja oskab seda vägagi hinnata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles