Ansamblid Riffarrica ja Metsatöll annavad kaks ühiskontserti

Raadio Elmar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raadio Elmar saatejuht Liana Kolodinskaja koos ansambel Riffarrica liikmete Kristjan Priksi ja Kulno Malvaga
Raadio Elmar saatejuht Liana Kolodinskaja koos ansambel Riffarrica liikmete Kristjan Priksi ja Kulno Malvaga Foto: Raadio Elmar

Raadio Elmar stuudios käisid külas Kristjan Priks ja Kulno Malva ansamblist Riffarrica. Riffarricat saab kuulata 9. märtsil Viljandi pärimusmuusika aidas ja 15. märtsil Mooste mõisa folgikojas. Mõlemal kontserdil esitleb oma plaati ka ansambel Metsatöll.

Ansambel Riffarrica on saanud oma nime Lennart Meri teosest «Hõbevalge», kus kirjanik mainis Riffarricat kui 8. sajandil kirja pandud muistse Eesti põhjarannikut. Muuhulgas seostub bändiliikmetele nimi ka riffide ja aranžeerimisega, mis sobib kokku nende tegevusvaldkonnaga.

Bändi eelmine nimi oli Duo Malva & Priks. Muusikud leidsid, et sõna «duo» ei anna nende tegevusest piisavalt õiget pilti ja seetõttu otsustati nimevahetuse kasuks. Bändi repertuaaris olevate lugude temaatika on muistse Eesti ainetel ja muusikale lähenetakse läbi folgi võtme.

Riffarrica liikmed avaldasid, et nende uus materjal sisaldab varasemast veelgi enam riffe. Lood on sügavad, eepilised ja neis on «torupilli kütet». Materjal on tempokas, positiivne ning kaasakiskuv.

1. märtsil ilmub topeltsingel «Vihatuultesaar» ja «Duell», mis tutvustab ansambli Riffarrica omanimelist, 8. märtsil ilmuvat albumit. Täispikk album «Riffarrica» annab muusikute sõnul ruumi helimaalingutele ja fantaasiale. Riffarrica liikmete Kulno Malva ja Kristjan Priksi kõrval andsid uuele albumile oma näo helikujundaja Silver Lepaste, masterdaja Minerva Pappi ja pildikujundaja Maris Savik.

Kuula, mis on ühist bändidel Metsatöll ja Riffarrica ning miks nad ühised kontserdid ette võtavad:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles