Lõõtsavägilased tähistavad Viljandi pärimusmuusika aidas 5. sünnipäeva

Raadio Elmar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ansambel Lõõtsavägilased liikmed käisid külas raadio Elmar elava muusika stuudios ja rääkisid peagi saabuvast sünnipäevapeost, mis toimub 2. märtsil Viljandi pärimusmuusika aidas. Pidupäeva kontserdil tulevad lavale ka Folkmelody, Ülemakstud Rentslihärrad, Põldsepp ja Pojad ning folk'n'roll stiili mängiv Pärnu ansambel Posõ.

Lõõtsavägilased on rahvamuusikaansambel, mille koosseisu kuuluvad Untsakatest tuntud Margus Põldsepp ja tema juures lõõtsa õppinud õpilased Andres Eelmaa, Rasmus Kadaja, Tobias Tae. Tänavu jaanuaris liitus bändiga ka kitarrist Ott-Mait Põldsepp.

Lõõtsavägilased esitasid täna hommikul Elmar LIVE stuudios loo «Ära sina võtku pikkä naist», sama lugu on esmakordselt salvestatud 1965. aastal tuntud folklorist Herbert Tampere poolt. Toreda leiuni jõuti tänu Eesti Kirjandusmuuseumi varasalvele. Noortele poistele meeldis Tampere esitatud arhiiviversioon sedavõrd, et otsustati laul ka oma repertuaari arvata. Arhiivimaterjalide uurimisega tegeleb bändi liige Rasmus Kadaja, kes peab end ansambli «arhiivihundiks». Kadaja tunnistas, et Eestis asuvates salvestuskogudes on tuhandeid väärtuslikke salvestusi ja muusik tegeleb folkloori puudutavate ajalooliste materjalide tundmaõppimisega ka edaspidi.

Bändi vanim liige Margus Põldsepp avaldas raadiole Elmar, et soovib ansambli igapäevasest tegevusest kõrvale tõmbuda. Muusik tõi põhjuseks asjaolu, et peamiselt noortest poistest koosnev bänd esineb järjest enam erinevatel pidudel ja tema kui kolmekümne aastase karjääriga muusikule pole selline tempo enam kuigi huvipakkuv. Samas lubas Põldsepp, et hoiab Lõõtsavägilaste loomingulisel poolel silma peal ja ei välista ka ühiseid esinemisi tulevikus.

Lõõtsavägilased rääkisid muuhulgas ka oma viimase laulu temaatikast, nimelt pikkadest tüdrukutest ja nendega suudlemisest. Kuula poiste mõtteid intervjuust:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles