Elmar LIVE: Kuradi Saare «Valel on kaunid jalad» sündis Tartu Aparaaditehase duširuumis

Raadio Elmar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ansambel Kuradi Saar muusikud käisid külas raadio Elmar LIVE stuudios ja esitasid loo «Valel on kaunid jalad». Bänd esineb tänavu Jazzkaarel, 27. aprillil Tallinnas Telliskivi loomelinnaku Punases majas.

Robert Linna avaldas stuudios esitatud loo «Valel on kaunid jalad» kohta ka taustainfot. «Lugu sündis umbes kaks päeva enne seda, kui lõpetasime plaadi salvestamise, siis kui pidime ära saatma kõik failid ja materjalid,» ütles ta.

«See oli viimane lugu, mille plaadile panustasime ja võibolla ka üks eriskummalisemaid. Idee sündis Tartu Aparaaditehases, Elephants from Neptunes'iga esinedes. Tualettruumi kõrval olevas duširuumis läksin istusin maha ja laulsin loo kiiresti sisse – ei saanud jätta mõtet unustusse, tuli kiiresti reageerida,» kommeneetris ta.

Linna selgitas ka bändi nimevaliku tagamaid. «Sellel oli puhtalt geograafiline põhjus. Bänd, mida me paralleelselt teeme, Elephants From Neptune, sündis Eesti põhjaranniku väikeses alevis, Võsul. Võsult täpselt sellest toast, kus meie muusikuteed koos alguse said, on näha üle lahe väike saareke nimega Kuradi Saar. Kõik need müüdid ja legendid, mis selle saarekesega seotud on, tundusid kuidagi sobivat meie rokkbändi konteksti – justkui juurte juurde tagasiminek,» rääkis Linna raadio Elmarile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles