Elmari muusikauudised

Liana Zeigo
, Raadio Elmar muusikatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Tuul

Liis Mäesalu ja Tarvo Valm avaldasid loo "Vanad sõbrad", Sünne Valtri tutvustab uut bändi, Popsid salvestavad plaati, Must Hunt läheb kevadele vastu uue näoga jpm.

Liis Mäesalu ja Tarvo Valm avaldasid loo «Vanad sõbrad»

Alanud kevade puhul esitlevad Liis Mäesalu ja Tarvo Valm singlit oma sügisel välja tulnud albumilt «Maa, mis kauguses». Loo muusika autor on Tarvo Valm ning sõnad on kirjutanud Silja Vipre.

Tarvo Valm: «Ma tunnen, et see on see minu lugu. Silja kirjutatud tekst sobib sinna nagu valatult – tundub nagu oleks ma ise selle teksti kirjutanud. Pean ennast suureks unistajaks ja tihti leian end kaugusesse vaatamast, uitamas mööda universumit. Tuhnides minevikus, samal ajal tulevikku piiludes».

Akustiline duo Liis Mäesalu ja Tarvo Valm alustasid oma tegevust aasta tagasi.

Sünne Valtri on kokku pannud uue bändi ning tutvustab uusi liikmeid ka fännidele

Ansambli Synne Valtri Band koosseisu kuuluvad trummar Gert Gregor Källo, basskitarrist Jaanus Viskar ja kitarrist Toomas Laur.

Gert Gregor Källo on varem trumme mänginud koolidirektor Olavi Otepalu ja ettevõtja Indrek Luukase loodud bändis.

Toomas Laur on teinud Marek Sadamaga projekte N-Euro ning Laur ja Sadam. Samuti kuulub ta Meie Mehe ja Vinüüli ridadesse.

Jaanus Viskar musitseerib veel bändides Zetod ning Sinu Naine.

Popsid salvestavad uut plaati

Ansambel Popsid ehk Tartu Ülikooli Akadeemiline Puhkpilliorkester tähistab tänavu 45. tegutsemisaastat. Sünnipäevaga kaasnevad väljakutsed ning põnevad ettevõtmised.

Popsid on tänaseks salvestanud neli plaati: «Veerekese peal» (2003), «Lambist» (2007), «Uurik» (2010) ja «Käsu peale» (2014).

Nüüd on bänd jälle uut helikandjat salvestamas! Repertuaarist on välja valitud kõige nõudlikumad palad, püütakse teha midagi enneolematut, üllatada nii iseennast kui ka kuulajaid.

Uue helikandja lõplik pealkiri on veel otsustamisel. Album salvestatakse aprillikuus ning plaadile jõuavad tuntud paladest näiteks «Nature Boy», «Happy», «Kohtumistund» ja «Bo Mambo».

Popside plaadi sündi on võimalik portaalis Hooandja.ee toetada.

Nunnu & Rockstar paneb inimesi iseendasse vaatama

Eesti muusikamaastikule on tekkinud uus ansambel nimega Nunnu & Rockstar. Tegu on õe-venna duoga, kelle  eesti-­inglise-­prantsuskeelne muusika ajab nende endi sõnul laiali ka kõige hoolsamalt peale kantud ripsmetuši ning poeb ka kõige reserveeritumatesse südametesse.

«Rännak iseendasse ning emotsionaalne raputus on garanteeritud. Pärast kontserdi lõppu on universum arusaadavam, enda hinges toimuv klaarim ning nende kahe omavaheline seos hoomatavam,» kirjutab ansambel pressiteates oma muusika kohta.

Duo alustas koos musitseerimist 2018. aasta hilissügisel.

Must Hunt läheb kevadele vastu uue näoga

Ansambel Must Hunt on vahetanud lauljat. Laura Pritsi asemel teeb nüüd bändis häält Freddy Tomingas.

Bändi trummar Marko Atso kommenteeris raadiole Elmar, et kollektiivi muusikaline suund on tänu uue solisti tulekule mõnevõrra muutunud ning vastavalt sellele on valmis ka uus esinemiskava.

Musta Hundi värske singel «Oota mind ära» räägib armastusest ja eneseleidmisest ning loole on ilmunud ka muusikavideo. «Kui armastus ei ole ühel hetkel enam nii lihtne ja loomulik ning ei kulge seda rada, millest kõik alguse sai, tuleb teha esimene samm ja lahkuda. Et tulla tagasi selle tunde juurde, mis oli kunagi väga tugev ja võimas,» rääkis Atso laulu sõnumi teemadel.

Must Hunt astub üles 18. aprillil ööklubis Café Amigo.

Georg Otsa sünniaastapäeval saadeti rööbastele tema nimega tramm

Tallinna Linnatranspordi AS jätkab eelmisel aastal alustatud muusikatrammide projekti ja 21. märtsil saadeti Kadrioru luigetiigi lähistel asuvalt rööbasteelt liinile legendaarse laulja ja näitleja Georg Otsa (21. märts 1920 – 5. september 1975) mälestuseks nimetatud tramm.

Juba muusikatrammide projekti alustades saadi inimestelt ettepanekuid nimetada üks trammidest armastatud laulja auks, kuid nimeline tramm otsustati rööbastele saata Georg Otsa sünniaastapäeval 21. märtsil.

Georg Otsa mälestustramm on nimeliste trammide järjekorras juba kuues. Kokku antakse muusikute nimed 12 KT-6 trammile.

Alates 2018. aasta septembrist on igal kuul saadetud liinile üks muusikatramm, mis on saanud nimed Neeme Järvi, Anne Veski, ansambel Smilersi, lõõtsamaestro Heino Tartese ja vabaduslauliku Alo Mattiiseni järgi. Lisaks muusikatrammidele sõidab Tallinnas kuus retrotrammi, mis on nimetatud Eestile oluliste riigimeeste ja sõjaväelaste järgi. 20 kaasaegset CAF trammi kannavad populaarseid naisenimesid.

Supernova avaldas uue laulu ning annab lähiajal mitmeid kontserde

Ansambel Supernova on valmis saanud uue loo pealkirjaga «Sest on aeg». Laul kutsub inimesi üles rohkem hoolima ümbritsevast keskkonnast ja tundma rõõmu lihtsatest asjadest.

Värske loo muusika kirjutas Rainer Michelson ja teksti Urmas Jaarman.

Uus pala on Rainer Michelsoni sõnul ühteaegu nii armastuslaul kui ka leebe protestilaul.

Michelson rääkis Elmari hommikuprogrammis, et Supernova astub 25. aprillil  koos Ivo Linna ja meeskooriga üles Tartus ERMis. Suvel on tulemas ka suur Ivo Linna juubelituur, kus saab laval näha hulgaliselt külalisi. Samuti on plaanis kontserdid seoses saatesarjaga «Reis ümber Eesti».

Krunks More avaldas vallatu pealkirjaga laulu

Rõõmsameelset ja hea energiaga originaalmuusikat loov ansambel Krunks More avaldas uue laulu, mis kannab pealkirja «Seksikas ja hea». Loo sõnad ja viisi on kirjutanud ansambli solist Astra Merivee. Loos soleerivad Teno Kongi tromboonil ja Marit Sukk akordionil.

Hetkel valmistub Krunks More kohe-kohe ilmuvat plaadimaterjali esitlema ning teeb proovi maikuus toimuvaks Järvamaa laulu- ja tantsupeoks, kus ansambel on valitud ametlikuks laulupeo saatebändiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles