Elmari muusikauudised

Liana Zeigo
, Raadio Elmar muusikatoimetaja
Copy
Tuuli Rand ja Kristel Aaslaid / ansambel Öed
Tuuli Rand ja Kristel Aaslaid / ansambel Öed Foto: Liina Notta / Erakogu

Toome teieni raadio Elmar 13. nädala muusikauudised. Öed avaldasid videosingli «Martin», Vaiko Eplikul ilmub peagi uus album, ansambel La La Ladies teatas laialiminekust.

Vaiko Eplik avaldas esimese singli peagi valmivalt albumilt

Teatripäeva puhul ilmus Vaiko Epliku esimene singel albumilt «Sireleis». Plaat ilmub maikuus Tartu väärisleibeli Vaiguviiul alt. Loo «Tetris» autoriks on Vaiko Eplik ning laul räägib teatrist ja jalgpallist ning on inspireeritud tõsielulistest sündmustest ühes Raplamaa perekonnas. Naishäälena astub palas üles eelmisel aastal Eesti parima naisnäitleja auhinna saanud Marian Heinat.


Öed avaldasid oma debüütalbumilt videosingli «Martin»

Tuuli Ranna ja Kristel Aaslaiu duo Öed alt möödunud sügisel ilmunud debüütalbum «Öed» sai tunnustatud Eesti Muusikaauhindadel Aasta Debüütalbumi nominentide seas. Seni on Ödede repertuaarist tuntust kogunud aasta tagune debüütsingel «Ära käpi mind», suvine «Rulli rulli rulli» ja koos Reketiga välja antud «Anna teed».

«Martin» on aga nüüdseks osutunud üheks populaarsemaks albumi looks publiku seas. 

See on lugu teatud tüüpi mehest, kel on harjumus pidevalt salapäraselt ära kaduda. Kas see on võluv omadus või tüütu õrritamine, jääb igaühe enda otsustada.

Tuuli Ranna sõnul on tõenäoline, et see Martin on rolli mänginud iga naise elus: «Arvan, et iga naise elus on olnud see «Martin», kes nagu oleks sinust huvitatud, aga samal ajal mängib sinu ja su tunnetega ning kaob pidevalt pildilt nagu tina tuhka. Ei helista, ei vasta sõnumitele, aga ainult siis on olemas, kui tal on seda vaja. Sellise mehe oleme ristinud Martiniks. Sorri, kõik korralikud Martinid, ei midagi isiklikku.»

Öed toimetavad hetkel uue muusika loomisega, mida on lootust kuulda juba enne suve.


Good Sine avaldas kevadise laulu

Ansambel Good Sine tuli kokku aastal 2017 ning lugu «Kevadkiired» on duo neljas salvestatud lugu. Bänd ütleb, et praegusel hetkel ollakse nii-öelda kaugsuhtes, seetõttu  on produktiivsus veidi kannatanud. Maria õpib Viljandis näitlejaks ja Rasmus tegutseb helitehniku ning muusikuna Tallinnas. Samas on vormistamist vajavaid lugusid kogunenud üksjagu ning ansambel salvestab neid jõudumööda.

Laul «Kevadkiired» jutustab kevade saabumisest. Muusika autorid on Maria Paiste ja Rasmus Laks, sõnad on kirjutanud Liisbeth Kala.


Ansambel La La Ladies teatas sotsiaalmeedia vahendusel oma laialiminekust

Bändi Facebooki lehele postitati möödunud nädalal teade: «Kallis sõber, ustav fänn, lugupeetud koostööpartner! Aitäh, et kinkisid La La Ladies bändile 5 tegutsemisaastat, rohkem kui 360 kontserti täis meeletuid emotsioone. Bändi tegutsemisaja jooksul tundsime, et andsime igal esinemisel endast parima võimaliku ja nautisime tohutult seda muusikalist teekonda koos teiega.»

La La Ladies laulja Kethi Uibomägi rääkis raadiole Elmar antud intervjuus, et kuigi kurbusepisaraid sai ka valatud, mindi lahku siiski sõbralikult. Laialimineku põhjuseks oli kõigi ansambliliikmete soov teha oma sooloprojekt. Uibomägi kinnitas, et kolmekesi ollakse siiski üksteise suurimad fännid ja toetajad.

Kethi Uibomägi lisas, et paari nädala jooksul ilmub ka tema esimene soolosingel. Oma uut muusikat kirjeldab Kethi kui poprokilikku Taukari ja Lenna vahepealset kombinatsiooni. Kuigi lauljatar hakkab esinema bändiga, saab ka kollektiivi nimeks Kethi.

Ansambli La La Ladies viimased kontserdid toimuvad 05. aprillil klubis Pank ja 03. mail klubis Amigo koos live bändiga. 

La La Ladies koosseisu kuuluvad Inga Tislar, Kethi Uibomägi ja Diana Varik.


Ansambli Fropp esimene singel räägib lapsepõlves sõpradega veedetud hetkedest

Fropp on neljast pärimusmuusikust koosnev folk/pop koosseis, mida iseloomustab lavaline energia ning armastus akustilise muusika vastu.  Lisaks sellele, et kõik liikmed omandavad hetkel kõrgharidust Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias, on nende hulgas nii elukutseline muusik, endine tippsportlane kui ka muusikakooli erialaõpetajad.

Ansambli Fropp esimene singel «Peegelpilt» jutustab lapsepõlves sõpradega veedetud ühistest hetkedest. Mälestustest, millega seonduvalt meenub jõekaldale ehitatud puuonn ning vanalt sillalt vette kukkumine.


Ansamblil Syne on hoog sees

Aasta alguses tuli pikalt «puhkusel» viibinud ansambel Syne välja värske looga «Taevasina». Nüüd on Syne hoo sisse saanud, sest bänd on kuulamiseks välja pannud juba järgmise muusikapala, mille pealkirjaks on «Viirus».  Ansambel kommenteerib oma pressiteates, et uus laul räägib elust, armastusest, seksist ja surmast!

Loo muusika ja sõnade autoriteks on Raido Lilleberg ja Veiko Soom. Laulu on sisse laulnud Veiko Soom, kitarridel Tarmo Kopti, bassil Andrus Uuspõld, trummidel Raido Lilleberg ja klahvpillidel Priit Sootla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles