Raadio Elmar esimese lastesaate erikülaline oli Hensugusta: juttu oli mullivahvlitest, rahvatantsust ja youtube'st

Raadio Elmar
Copy
Emili Pirk, Gustav Pirk, Hensugusta ja Oliver Kõvask raadio Elmar stuudios
Emili Pirk, Gustav Pirk, Hensugusta ja Oliver Kõvask raadio Elmar stuudios Foto: Raadio Elmar

Täna, 4. septembril oli raadio Elmar otse-eetris esimene lastesaade. Saate erikülaliseks oli juutuuber Hensugusta ehk Henri Karpov.

Täna õhtupoolikul oli raadio Elmar eetris ajalooline hetk. Toimus esimest korda tunniajane saade, mille saatejuhtideks olid lapsed. Otsesaadet juhtisid Oliver Kõvask, Emili ja Gustav Pirk.

«Mul oli väga hea meel, et te mind oma saatesse kutsusite!» sõnas külaline Hensugusta «Elmari lastesaate» alguses. 

Gustav Pirk, Oliver Kõvask ja Emili Pirk raadio Elmar stuudios
Gustav Pirk, Oliver Kõvask ja Emili Pirk raadio Elmar stuudios Foto: Raadio Elmar

Lapsed uurisid Hensugustalt, millises koolis ta on käinud oma haridust omandamas. «Ma olen käinud isegi kolmes koolis. Kõigepealt õppisin Ülenurme Gümnaasiumis, siis Jaan Poska Gümnaasiumis. Mingit aega õppisin ka Tartu Ülikoolis,» rääkis Hensugusta otse-eetris.

Eesti avalikkuse ees tuntud juutuuber ja saatejuht Hensugusta rääkis lastele oma sotsiaalmeedia tegemistest. «Youtube'ga alustasin kolm aastat tagasi. Praegu teen igal nädalal üks kuni kaks postitust. See on päris pöörane. Ma olen palju õppinud teiste pealt, kuid alati lisan midagi endalikku juurde,» lisas juutuuber.

Saatejuht Emili Pirk lisas, et ka tema on oma kätt proovinud youtube'i kanali postitustega. «Ma tegin koos oma vanematega video, kus valmistasime mullivahvleid. Need on vahvlid, kus on mullid peal! Need näevad välja nagu mesilaskärjed. Selles videos õpetasimegi, kuidas neid vahvleid valmistada,» sõnas Emili Pirk.

Eetris oli juttu ka hobidest. Hensugusta tõi välja, et tegeleb vabal ajal palju kalastamise, rahvatantsu ja aiandusega. Emili Pirk rääkis, et armastab üle kõige tantsimist ja hiphop muusikat. Gustav Pirk tegeleb aga krossisõidu ja sulgpalli treeningutega.

Muuhulgas vaadati üle, millest rääkis Postimees Juuniori esinumber ning arutleti eesootava vanavanemate päeva üle. Lapsed soovitasid vanavanematele viia lilli, laulda, joonistada või lugeda luuletusi. Üheskoos jõuti järeldusele, et see päev on pühendatud ka nendele vanavanematele, keda meie seas enam ei ole.

«Elmari lastesaate» tegijad ootavad kuulajate tagasisidet ja teemade soovitusi. Saatke need aadressil lastesaade@elmar.ee.

Järgmine «Elmari lastesaade» on otse-eetris juba järgmisel kolmapäeval kell 17.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles