Talvise ilma saabudes: käte hoolduse ABC

Raadio Elmar
Copy
Foto: Scanpix / PantherMedia

Raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!» käis külas kosmeetik Merlin Praks. Naine jagas soovitusi, kuidas külma ilmaga oma käte eest rohkem hoolt kanda.

Ilm läheb päev-päevalt järjest jahedamaks. Paljud meist riietuvad juba vastavalt, kuid ei tasuks unustada, et ka meie nahk vajab külmal ajal rohkem kaitset. «Näiteks käte nahk muutub külma ilmaga oluliselt kuivemaks, võib tekkida isegi külmakahjustusi. Meil tasub käsi kaitsta, näiteks kreemitades neid eelkõige,» soovitas Praks.

Naise sõnul on ka kreemitamisel teatud nüansid, mida tasub arvesse võtta. «Käsi võiks kreemitada pool tundi enne väljaminekut. Kusjuures, toas tasub kindad juba kätte panna. Paljud kätekreemid on tehtud vee baasil ja külma ilmaga võivad ilma kinnasteta kreemitatud käed veelgi rohkem kahjustatud saada,» sõnas kosmeetik.

Praks lisas, et ka desinfitseerimisel on suur roll. «Enne käte kreemitamist tuleb käed desifintseerida. Mustadele kätele pole mõistlik kätekreemi kanda. Samas, kui käed on desifintseeritud, siis see jälle kuivatab nahka. Seetõttu on hea peale puhastamist kreem kohe nahale kanda,» lisas ta.

«Selleks, et kreemitamine ei ununeks, soovitan kätekreemi juba õhtul öökapi peale valmis panna. Võiks siis kreemitada juba õhtul enne magamaminekut. Õige kätekreem peab olema toitev, niisutav ja kaitsev,» sõnas kosmeetik ja küünetehnik Merlin Praks.

Kristiina Kraus, Merlin Praks ja Lauri Hermann raadio Elmar stuudios
Kristiina Kraus, Merlin Praks ja Lauri Hermann raadio Elmar stuudios Foto: Raadio Elmar
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles