Elmari muusikauudised

Henri Laumets
, Raadio Elmar saatejuht
Copy
Púr Múdd
Púr Múdd Foto: Pressimaterjalid

Toome teieni 43. nädala muusikauudised – uue looga on välja tulnud uus bänd LORE kui ka Lambandaz, Ariadne jpt. Púr Múdd avaldas uue lühialbumi ja muusikud puhkavad aktiivselt palmi all, nende seas ka Merlyn Uusküla.

Pop-elektrooniline duo Púr Múdd avaldas lühialbumi

Púr Múddi lühialbum kannab nime «On My Mind» sellelt leiab  kokku kuus lugu, millest singlitena on inimeste ette jõudnud juba neli lugu. 2017.aastal on Púr Múddil ilmunud ka täispikk album «Undefined». Sellel albumil tegi koosseisus veel kaasa Joonas Alvre, kuid nüüd koosseisu liikme vahetusega, on muutunud ka Púr Múddi muusikaline suund. Nüüdseks on laulja, produtsendi ja instrumentalistina Joonase asemel bändiga liitunud Joonatan Siiman, kelle vokaali kuuleb ka kõikidel uue albumi lugudel. Lisaks Joonatanile kuulub duosse ka Oliver Rõõmus. Uue albumiga tahab Púr Múdd kuulajatele näidata, millises suunas nad on liikunud ja kes on Púr Múdd.
 

Kitarrist Laur Joametsa uus bänd LORE andis välja videosingli

Äsja ilmus USAs elava kitarristi Laur Joametsa uue bändi LORE esimene singel «Surrender », mida esmaesitleti mainekas muusikaajakirjas Rolling Stone. Ansamblit LORE peavad kitarrist Laur Joamets ning laulja ja laulukirjutaja Laura Reed üheks õnnelikuks kokkusattumuseks - saatus viis erinevaid radu käivad muusikud omavahel kokku ning nende kogemustest ja muusikalistest mõjutustest sündis midagi täiesti uut ja värsket. Kui Laur ja Laura omavahel kohtusid, tekkis muusikaline keemia koheselt ning mõne aja pärast oli raske eristada, millised lood on Lauri ning millised Laura kirjutatud. 2020. aasta alguses oligi LORE sündinud ning uue aasta esimeses pooles ilmub nende täispikk debüütalbum.
 

Laulja Merlyn Uusküla turgutab keha ja vaimu Küprose päikese all

Päike paistab, ilm on soe ja jube mõnus on puhata, rõõmustas lauljatar ühes telefoniintervjuus. Laulja sõnul oleks ta justkui vene aega tagasi sattunud, kui esimesed reisipildid oli Instagrami üles laadinud, kõik uurisid, et kuidas reisimine praegu võimalik on. Merlyni kinnitusel on aga kõik väga lihtne, otselennud Küprosele toimuvad Tallinna Lennujaamast. Koroonaviirus laulja ei karda, kuna Küprosel on nakatumiskordaja väga madal. Merlyn aarvab, et inimesed ei julge reisida meedias ilmunud info ja valitsuse seisukohavõttude tõttu. Ta on rääkinud ka teiste turistidega ja jääb mulje, et eestlased on oluliselt rohkem hirmul kui teised rahvused. Lauljatar märkis aga, et kaasmaalased ei tohiks lasta hirmul endast võitu saada ja võiks keerulisest ja stressirohkest aastast ka ise puhata.
 

24. Oktoobril andsid Kinomajas kontserdi Tanja Bänd & Colors of Today

Kuna kontserttegevus on tänu olukorrale maailmas olnud väikse pausi peal, siis Colorsi poistel on olnud aega uut muusikat kirjutada. Colors Of Today kasvas välja Mikk Saare sooloprojektist, kus lisaks Mikule osalesid ka Karl Kanter ja Viljar Norman. Raun Juurikas ja Karl-Juhan Laanesaar jõudsid bändi pärast pikemaid otsinguid. Kokku sai lepitud, et lugusid tehakse just sellisena, nagu nad ise ennast kätte annavad ja mingeid raame endale ei seata. Enamasti tuleb alternatiivi- ja bluusi sugemetega rokki. Kontserdi teises pooles astub üles Tanja koos oma bändiga. Kinomaja avab uksed 19.00 ja piletid on müügil kohapeal.
 

Populaarne räppar Lambandaz on välja tulnud uue looga

Eesti räppar Lambandaz, kodanikunimega Rando Reiska avaldas uue loo pealkirjaga «Tule minug». Tegemist on  kerge vastuhakuga sügise vastu, laul, mis võtab suve kokku ja tekitab samas ka seda tunnet, et tahaks juba järgmist suve. Rahuliku dünaamikaga üles ehitatud lugu. Instrumentaali eest hoolitses Artem, mixi tegi tulevane staar yugen ja siis lisati loole veel veidi suhkrut ja soola ja niimodi see lugu valmis saigi.
 

Merit Männiste avaldas poole sajandi vanuse hittlaulu eestikeelsena

Stuudiotöö tulemusena sai valmis uus singel «Õhulossimees». 1970. aastal salvestas originaalversiooni Don McLean pealkirjaga «Castles in the Air“. Nüüd, pool sajandit hiljem pakub Merit seda laulu kuulata eestikeelsena. Sõnad on kirjutanud Anneliis Kõiv, kitarridel musitseerivad tema bändikaaslased Männiste Perebändist Märten ja Kaupo. Laulu produtseeris ja mixis Peeter Kaljuste.
 

Ariadne avaldas uue videosingli

Uus singel kannab nime «Running Without You». «Meil kõigil on olnud elus keegi või miski, mis hoiab sind rohkem tagasi kui laseb sul edasi joosta ja särada. Lugu räägib sellest, kuidas tuleb lahti lasta, kuulata enda sisetunnet ning teha seda mis sind õnnelikuks teeb,» selgitab Ariadne uue loo tagamaad. Uus lugu ilmus samaaegselt Aleksandr Tokarevi ja A-Cube tiimi filmitud muusikavideoga. Ariadne jaanuaris avaldatud singel «Queen Of My Own» debüteeris Eesti muusika ametlikus singlimüügitabelis 5. kohal, mis on samuti kõrgeim naissooloartisti positsioon antud edetabelis sel aastal. Saame peagi näha, kui hästi läheb siis uuel singlil.
 

Ansambel Must Hunt avaldas uue singli

Tallinna pop-rock bänd Must Hunt avaldas täna uue singli «Lilled Algernonile». Musta Hundi kitarrist ja loo muusika autor Brad Jurjens ütles, et ”Lilled Algernonile» oli tema lapsepõlve lemmikraamat ja ta tahaks selle laulu pühendada suure sõbra Kristjan Lepa mälestuseks. Trummar Marko Atso sõnul on ta telefoni salvestanud umbes kolmekümne loo jagu ideid, millest paremad võetakse talve jooksul ühiselt käsile, et salvestada Musta Hundi kolmas kauamängiv plaat.

Copy
Tagasi üles