Elmari muusikauudised

Henri Laumets
, Raadio Elmar saatejuht
Copy
Jaagup Tuisk
Jaagup Tuisk Foto: Remo Tõnismäe

Toome teieni 6. nädala muusikauudised – uue looga on välja tulnud Desiree, Jaagup Tuisk, Daniel Levi ja paljud teised artistid. Ivi Rausi esitleb sooloalbumit, Karl-Erik Taukar asub juhtima TV3 muusikalist viktoriinisaadet ja Pluutol ilmus uus muusikavideo.

Jaagup Tuisul ilmus uus ja romantiline singel

Noormees avaldas omakirjutatud loo nimega «Jää minuga», mille kohta on laulja öelnud, et vahetevahel juhtub nii, kus loo kirjutamiseks on vaja ainult üht head katalüsaatorit ehk vastavat tunnet. Selles loos ongi näpuotsaga fantaasiat, lusikaga enda kogemusi ja kulbiga igatsust. Loo kirjutas muusik elust enesest, paratamatust paradoksist, mille oleme tõenäoliselt kõik läbi elanud. Me mõistame inimese tähtsust alles siis kui oleme ta juba kaotanud. Valentinipäev ongi Jaagupi jaoks taaskord iga-aastane meeldetuletus, et hinnata tuleb neid väikeseid hetki, mis tunduvad esialgu ebaolulised, kuid mida tagantjärgi igatsetakse kõige rohkem. Sellest räägibki ka Jaagup Tuisu uus lugu «Jää minuga».



Ansambel Curly Strings valmistub uuele plaadile jõudvate laulude valimiseks

Muusik Eeva Talsi rääkis raadiole Elmar antud intervjuus, et ansamblil ilmub maikuus uus album, mille jaoks luuakse viimaseid päevi uusi laule. Laulja sõnul on neil bändiliikmetega kokku lepitud, et pühapäeval, 14 veebruaril kui on sõbrapäev, siis on neil materjal lukus ja nad hakkavad nende lugude vahel valima, et millised on siis ka albumi väärilised. Eeva sõnul on nad albumi lugude osas juba viimased neli aastat tööd teinud. Eeva lisas, et nad on põnevil, kuna saavad alles esimest korda albumile jõudvaid lugusid valida. Tavaliselt lähevad plaadile need laulud, mis olemas, sest valikuvõimalus on puudunud. Muusiku sõnul saab lugude valimine olema põnev ning eks näis, kas tuleb ka loomingulisi vaidlusi.
 

Karl-Erik Taukar asub juhtima TV3 muusikalist viktoriinisaadet

Sel kevadhooajal jõuab TV3 vaatajateni 12-osaline uus muusikaline telemäng «Suur pühapäev ». Saade toob TV3 pühapäevaõhtutesse parima meelelahutuse – lõbusas stuudiovõistluses hakkavad mõõtu võtma kaks tuntud inimestest koosnevat võistkonda, mida juhivad värvikad kaptenid. Saatesse jagub nuputamist, nalja, üllatusi ja palju head muusikat. Karl-Erik Taukari sõnul on TV3 kevadhooaja suurimas projektis saatejuhina lavale astuda kahtlemata vastutusrikas väljakutse, kuid asi on seda väärt, sest idee ja seltskond on suurepärased. Karl-Eriku arvates on viimasest saatejuhtimisest nii palju aega möödas küll, et ta tahab jälle telestuudio elektrit õhus tunda. Samuti on tal väga hea meel, et stuudioansamblina lööb kaasa ta enda bänd. Ansambli ning solistide Inga ja Eleryn Tiidu väljakutseks on just mängu muusikaliste küsimuste esitamine, millel on saates väga oluline roll.
 

Ivi Rausi esitleb sooloalbumit

Sõbrapäevaks on valmis saanud lauljatar Ivi Rausi uus album «Üks-Teist», kus peal 11 lugu, mille muusika on loonud Ivi Rausi ja sõnade autor on Anneliis Kõiv. Kaht naist seob enam kui paarikümne aastane sõprus. Ivi sõnul on albumi muusikaline keel jazzilik. Seal on post-bluesi, heatuju bossat, prantsuse kohviku svingi, acid jazzilikku elementi ja kerget afro-ska tunnetust, mis kõik saanud alguse tema jaoks tähenduslikust sõbrast ja tekstist. Plaadil musitseerivad Eesti jazzmuusikud: Raun Juurikas klahvpillidel, Karl M Pennar – kitarril, Robert Rebane basskitarril, kontrabassil ja akordionil, Ahto Abner trummidel, Kristjan Kallas congadel ja Mihkel Metsala flüügelhornil.
 

Daniel Levi andis koos muusikavideoga välja uue rõõmust pakatava loo

12. veebruaril ilmus Daniel Levi värske kaasahaarav lugu «Jasmine» ühes hoogsa muusikavideoga, mis on täis värve, mustreid, rõõmsaid inimesi ja lõputult voolavaid kangaid. Uus singel räägib sellest, kuidas aeg ajalt tuleb toimunule tagasi vaadata ja tähistada seda, kuhu sa jõudnud oled ja milliseks inimeseks sa selle käigus oled saanud. Muusikapala on lahkumineku lugude täielik vastand, see on leppimisest ja sellest, kuidas hetke nautides ei peaks unustama kogu seda teekonda, mis sind sinna viis. Värske singli on Daniel kirjutanud koos laulukirjutajate-produtsentide Ago Teppandi ja Joonas Parkkoneniga.
 

Desiree avaldas eneseleidmisest rääkiva singli

Laulja-laulukirjutaja ja tiktokker Desiree esitles teisipäeva hommikul oma uut singlit «Seisma enda eest». Laulja sõnul on tegemist on lahkumineku looga, aga sellises võtmes, et kõik lahkuminekud ei ole halvad. Tihtipeale on valusad kogemused väga vajalikud selleks, et iseennast leida ja õppida enda eest seisma. Kui kõik on kogu aeg hästi, siis inimene võib-olla isegi ei taju iseenda sügavust. Muusik on enda sõnul kõige rohkem ennast leidnud ja tundma õppinud just nendel rasketel hetkedel. Lugu sündis Desiree sõnul koos tema pikaajalise muusikalise partneri Amiran Gorgazjaniga, kellega kirjutati näiteks ka Eesti Laul 2018 poolfinaali jõudnud pala «On My Mind». Tuleviku kohta sõnas Desiree, et tal on Andrei Zevakiniga mitmed lood pooleli ning kindlasti on midagi tulemas ka koos Amiran Gorgazjaniga.
 

Kasatšoki-Jüri tegi «Tantsulaulust» uue versiooni

«Eesti otsib superstaari» üks värvikamaid osalejaid Kasatšoki-Jüri ehk Jüri Sonberg, kes käis teleprojekti katsetel lausa 5 korda, on valmis saanud talle 2007. aastal kuulsust toonud «Tantsulaulu» uusversiooni. Loo uusversioon salvestati Raimo Tilgori helistuudios. Noormees ei ole veel pille kotti pakkinud ja usub, et muusikukarjäär on võimalik. Tuleb vaid ise uskuda endasse ja takistustele sirge seljaga vastu astuda. Uus enneolematu sisuga muusikavideo on kõigile vabalt vaadatav Youtube-i keskkonnas. Nädala algul üles laetud video on kogunud juba üle 2000 fänni tähelepanu.
 

Pluutol ilmus uus muusikavideo «Öiti»

Noor räppar Pluuto avalikustas oma eelmise aasta septembris ilmunud 12-looliselt debüütalbumilt «Päripäeva» videosingli nimega «Öiti». Muusik tunnistas, et see pidi tegelikult koos albumiga albumiga ilmuma, aga tuli siis nüüd , parem hilja kui mitte kunagi. Pluuto on varem öelnud, et pala «Öiti» jõudis tema debüütplaadile kõige viimasena. Selle asemel pidi üks teine lugu olema, aga viimasel hetkel otsustas ta selle välja vahetada. Värske muusikavideo lavastas Sander Peterson. Juba järgmisel neljapäeval, 18. veebruaril astub Pluuto koos Andrei Zevakiniga üles Eesti Laul 2021 esimeses poolfinaalis, kus viienda loona kõlab nende «Wingman».
 

Copy
Tagasi üles