Elmari muusikauudised

Henri Laumets
, Raadio Elmar saatejuht
Copy
Karl-Erik Taukar
Karl-Erik Taukar Foto: Remo Tõnismäe

Toome teieni 53. nädala muusikauudised – uue looga on välja tulnud Karl-Erik Taukar, Anna-Liisa Niinemets, Maili Metssalu jpt artistid. Eesti Laul tuleb sel aastal uue saatejuhtide paariga ja Ansambel FEACH avaldas digitaalse debüüt-lühialbumi «Tank Evans».

Karl-Erik Taukar andis välja uue loo «HUA!»

Ahjusooja laulu kohta on muusik öelnud et, nad tegid poistega 2021 saabumise puhul värske uusaastaloo ja soovivad kõigile kuulajatele südamest head uut ja paremat! Laulu muusika autorid on Stig Rästa, Victor Crone ning teksti kirjutasid Fred Krieger, Karl-Erik Taukar. Loo video pärineb ETV aastavahetuse saatest ja selles musitseerib Karl-Erik Taukar Big Band, koosseisus: Hans Kurvits, Janno Trump, Rene Puura, Eric Kammiste, Allan Järve, Mairo Marjamaa.


Noortebändi Arg Part sulest on ilmunud uus singel «Reaalne»

Arg Part on muusikaline grupeering, mis sündis 2017. aastal koolivendade Johannes Pihlaku, Harmo-Ron Kallaste ja Karl Vilhelm Valteri piiritust entusiasmist teha muusikat, mida keegi teine ei tee. Oma kõige võimsamaks projektiks loevad noormehed 2017. aastal Eesti Vabariigi taasiseseisvumispäeva suurkontserti «Roostevaba maailm: RUJA tuntumad laulud». Ara Pardi koosseis on kolme aasta jooksul muutunud, praegu on bändi aktiivseteks liikmeteks: Harmo-Ron Kallaste trummidel, Peeter Johannes Priks basskitarril, Johannes Pihlak kitarril, Artur Leppik ja Marko Lillemägi saksofonidel ning Karl Vilhelm Valter klahvpillidel ja ka laulmas.
 

Ansambel FEACH avaldas digitaalse debüüt-lühialbumi «Tank Evans»

FEACH – uus bänd muusikamaastikul mängib suvist ja surfist garaažrokki külma ja karge Soome lahe ääres ning on lõpuks välja tulnud neljaloolise debüüt-kogumikuga. Üllitise kohta ütleb bändi vokalist ja kitarrist Markus Maasing, et peale pikki otsinguid, said nad lõpuks kokku sobiva satsi, kellega koos muusikat teha ja valmisid lood, mille esimesed alged kanduvad juba aastasse 2017. Muusika vaatab unistavalt California elustiili poole ning seob sellesse alateadlikult koduse kliima, mōted ja ideed. Ansambli värske lühialbum on digitaalselt kuulatav kõikidel populaarsetel veebiplatvormidel.
 

Anna-Liisa Niinemets tuli välja looga «Take Me Down»

Laulja ning helilooja Anna-Liisa Niinemets tuli hiljuti välja uue rokihõngulise looga, mis on otsast lõpuni kirjutatud ja salvestatud Anna-Liisa enda koduseinte vahel, kuid oma esimesed alged sai ta hoopis ühel oktoobrikuu hilisõhtul koeraga jalutades. Neiu sõnul kohtas ta paar päeva varem inimest, kellest laul räägib ning emotsioonid olid veel värsked ja eks siis sellest ka inspiratsioonipuhang tuli. Laul räägib võitlusest iseendaga. Teadmine, et inimene on sulle halb ei tähenda alati, et oled valmis temast lahti laskma. Mõnikord tekitab see tunne isegi hasarti ja hoiad temast veel kõvemini kinni ja oled koguni valmis alistuma, tulgu, mis tuleb. Tegemist on Anna Liisa viienda singliga. Rokki ta varem kirjutanud ei ole, kuigi see on alati suur unistus olnud.
 

Ilmus Jaagup Tuisu, Uku Suviste ja Koit Toome ühine muusikavideo

Detsembris pidi toimuma Koit Toome, Uku Suviste ja Jaagup Tuisu ühine jõulutuur, mis jäi aga koroonaviiruse leviku tõttu ära. Fännide rõõmuks laadis Jaagup YouTube’i üles meeste ühise muusikavideo «Viimane talv». Tegu on kaveriga ansambli Wham! legendaarsest jõululaulust «Last Christmas», mille eestikeelsete sõnade ja teostuse taga on Jaagup Tuisk. Loo esmaesitlus toimus 6. detsembril ETV saates «Hommik Anuga».
 

Eesti Laul tuleb sel aastal uue saatejuhtide paariga

Aasta tagasi sai Eesti Laulu saatejuhina tuleristsed Tõnis Niinemets, kelle kõrvale tänavu astub esmakordselt saatejuhina Eesti suurima muusikasündmuse lavale Grete Kuld. Eesti Laulu juhtimine on Grete Kullale ja Tõnis Niinemetsale esimene koostööprojekt. Vaatajate ette astub tandem kolmel korral. Eesti Laul 2021 poolfinaalid toimuvad 18. ja 20. veebruaril, konkursi võitja selgub finaalis 6. märtsil. Kui viimastel aastatel on Eesti Laulu poolfinaalid toimunud Tartus suure publiku ees, siis tänavu naaseb lauluvõistlus telestuudiosse.
 

Maili Metssalu avaldas uue loo

Ansamblist RÜÜT tuntud Maili Metssalu uus lugu kannab pealkirja «Siia laotan südame». Tegemist on šoti lauljatari Rachel Sermanni loo «Lay My Heart» eestikeelse versiooniga, mille tõlkisid Metssalu ja luuletaja Mathura. Muusiku sõnul põimib laul endas hästi kokku 2020. aastal kogetud eriilmelised tunded ja selles on palju igatsuse ravimit.
 

Uus lugu on ilmunud ka MIKK SAAREL koostöös ansambliga Colors of Today

Ansambel Colors of Today on valmis saanud uue eestikeelse looga «Salaja», kus lisaks Mikk Saarele kuuleb laulmas ka Marvi Vallastet. Solisti sõnul on see üks pikalt sündinud lugu, mis algas Peep Kallase mõttealgest bändilaagris, siis jäi aga selginemist ootama, peale pikemat seedimist jõudsid muusikud äratundmisele, et see lugu peaks olema duett ja punti tuli ka Marvi Vallaste. Saare sõnul on «Salaja» sündinud tõelise ühistööna ja loo muusika autoriteks saab pidada kogu bändi ja külalissolisti Marvit. Loo sõnad kirjutas Jaan Pehk. Colors of Today esimese lühialbumi «Clean & Blue” ilmumisest on möödas paar aastat ja bänd töötab uue albumi materjaliga. Mikk Saar vihjas ka, et kevadeks või suve alguseks loodavad nad uue lühialbumiga välja tulla ja kui lubatakse, siis teevad nad ka mõne kontserdi. Ansamblisse Colors of Today kuuluvad Mikk Saar, Karl Kanter, Karl-Juhan Laanesaar, Viljar Norman ja Raun Juurikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles