Elmari muusikauudised

Henri Laumets
, Raadio Elmar saatejuht
Copy
Tommy Cash
Tommy Cash Foto: Felix Laasme

Toome teieni 14. nädala muusikauudised. Tommy Cash andis välja lühialbumi «Moneysutra», villemdrillem tõi fännideni uue videosingli, Lehanna uus lugu räägib armumisest, NOËP rõõmustab folgiteemaliste remiksidega, Silver Sepp kutsub ärkama koos päikesetõusuga. 

TOMMY CASH TULI VÄLJA LÜHIALBUMIGA

Muusik Tommy Cash andis reedel välja kauaoodatud lühialbumi «MONEYSUTRA», millelt leiab muljetavaldava nimistu külalisartiste, sealhulgas Diplo, $uicide Boy$, Bones, Riff Raff ja Eldzhey. Muusik kommenteeris, et see album on koostööst, erinevate persoonide vahelisest energiast, kirest ja lahti laskmisest, võimatu võimalikuks tegemisest. Uus album on Tommy Cashist nautimas oma elu ja viibimas hetkes. Alates oma 2014. aastal ilmunud esimesest albumist «Euroz Dollaz Yeniz» tegutseb Tommy Cash edukalt rahvusvaheliselt nii moetööstuses kui ka kunsti- ja muusikamaailmas. Muuhulgas saadab teda edukas koostöö tunnustatud moeloojaga Rick Owens, kellega ühes toimus 2019. aastal KUMUs näitus «Süütud ja Neetud».
 

VILLEMDRILLEM AVALDAS SÜNGE JA ENERGILISE VIDEOSINGLI

Eesti hiphop-maastiku tõusev täht villemdrillem lasi välja uue videoloo «drill(em)», kus kompab UKs ja USAs populaarse žanri drilli piire, olles tavapärase räpiga võrreldes süngem ja energilisem. Muusika ja lüürika poole pealt andis oma panuse sama loo produtsent boipepperoni. villemdrillemi sõnutsi on nad boipepproniga olnud drilli lainel juba aastakese ja oma koostööga mõtlesidki noormehed veidi suuremalt seda soundi Eesti muusikamaastikule tuua. Singlile «drille(em)» valmis ka mitme päeva jooksul vändatud suurejooneline video, mille produtsendiks oli Villemi enda õde Laura Reimann. Video režissööriks Villemi andekas sõber Patrik Prints, kelle jaoks oli nii suur videoproduktsioon esmakordne ettevõtmine.
 

RENATEL ILMUS UUS RETROHÕNGULINE LAUL

Lauljatar on äsja välja andnud retrohõngulise tantsupala «Millennium», mis pärineb laulja eelmisel aastal sama nime kandnud albumilt. Renate kommenteerib, et kuigi tänasel päeval kirjutab ta juba üsna palju laule erinevatest väljamõeldud süžeedest, siis laul «Millennium» on nende seas suur erand, sest tegu on ühe tema kõige isiklikuma lauluga kogu plaadilt. Ta on laulusõnadesse pannud mõned olulised elemendid enda lapsepõlvest, mille kuldhetked jäid ajaliselt just aastatuhande vahetusse. Monopoly mängimine, lõputud rattasõidud küla vahel, kuidas sõbrannaga said nad kokku nii suvel kui talvel, et ette võtta midagi vahvat ning kuidas vana Nokia telefoniga sai ise tehtud “toone” ja siis neid üksteisele ette mängitud – need on vaid mõned eredamad mälestused, kuid just sellesse laulu nad jõudsid.

LEHANNA AVALDAS UUE SINGLI

7. aprillil ilmus LeHANNA kolmas singel “Segane peast”, mis jutustab heas mõttes pead segi ajavast armastusest. Muusiku jaoks on tegu kaasaegse armastuslooga, mis räägib tundest, kus oled nii sügavalt kellestki sisse võetud, et ei suuda oma igapäevatoimetustes normaalselt funktsioneerida – peas keerlevad vaid erinevad romantilised stsenaariumid. See on tunnetemöll, milles kaotad pea ja teeksid ükskõik mida, et seda inimest näha, isegi kui see inimene su olemasolust ei pruugi teadagi. Uus lugu sünods koostöös  produtsendi Leslie Da Bassiga.
 

NOËP RÕÕMUSTAB FÄNNE REMIKSIDE ALBUMIGA

Muusik üllatab kuulajaid lühialbumiga, mille nimeks on «folktonic». See koosneb viiest kodumaiste folkartistide lugude remiksist, mis sündisid 2020. aasta märtsikuus. Uuelt lühialbumilt võib leida Trad.Attack!’i, Curly Stringsi, Mari Kalkuni, Maarja Nuudi ja Duo Ruudu lugusid NOËP’ile omases võtmes. Eelmisel aastal pöörduti muusiku poole kontserdi kontseptsiooniga “NOËP Goes Folk”, mille idee seisnes selles, et ta teeks enda lugusid folgi võtmes. Noormees pakkus omalt poolt, et pool kontserdi kavast võiks olla hoopis folgi lood NOËP’i võtmes. Selles vaimus hakkaski ta esimese koroona laine alguses neid folgi remikse leiutama. Kontsert jäi küll ära, aga lood said tehtud.
 

SILVER SEPP KUTSUB PÄIKESETÕUSUGA ÄRKAMA

Silver Sepp on alustanud Facebookis kogu kevade kestva väljakutsega, mille käigus kutsub inimesi üles koos päiksetõusuga ärkama. Et varakult ärkamist lihtsamaks muuta, teeb muusik igal aprillikuu neljapäeval päikesetõusu ajal laululise otseülekande Facebooki. Et ettevõtmist rikastada, on mitme hommiku jooksul Silveri kõrval ka teisi tundud muusikuid. Nii oli ta sel neljapäeval mängimas  hommikumuusikat koos akordionist Kulno Malvaga ja kuu lõpupoole laulab Silver Sepp Haki metsade vahel koos Mari Kalkuniga.
 

FOLK ROKIB TARTUS KA SEL SUVEL

15. – 17. juulini toimub Tartus Aparaaditehases õhtuse vööndi festival – FOLK ROKIB TARTUS Vol. 2. Eelmisel suvel hooga käima läinud linnafestival toob lavale jätkuvalt eesti folgi mainekaimad nimed, kelle hulgas Trad.Attack!, Zetod, Black Bread Gone Mad jt, üllatuseks ka oma indie-folk albumi “Good Man Down” 10. sünnipäeva pidav Ewert & The Two Dragons. Festivali ellukutsuja ning peakorraldaja Jalmar Vabarna on suve suhtes optimistlik, öeldes, et eelmine suvi annab lootust, et ka sel suvel saame päriselt kontserte nautida. Folk Rokib Tartus Vol. 2 programm koondub kolmele õhtule. Avapaugu annab festivalile äsja Eesti Muusikaauhindadel Aasta Etno/Folk Albumi ning Aasta Loo tiitliga pärjatud ansambel Trad.Attack!
 

TOOMAS ANNI AVALDAS ÜLE PIKA AJA UUE LAULU

Muusikul ilmus 6. aprillil uus lugu pealkirjaga «Mõtisklus». Toomas kommenteeris ka laulu sünnist, et kuna praegune aeg on nagu ta on, siis on inimestel rohkem aega vaadata enesesse ja enese ümber, mõelda mis tehtud, mis tegemata, mis on õigesti, mis valesti tehtud. Sellised mõtted nagu laulus, sündisid ka Toomas Annil aias jalutades. Kui ta aga tuppa jõudis võttis ta kitarri, paberi ja pliiatsi ja nii kõik kirja saigi. Loo autorid on Toomas Anni ja Peeter Kaljuste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles